Je VCA halen doe je bij een van onze locaties door heel Nederland. Ben je geslaagd voor het VCA examen? Dan krijg je de volgende werkdag het certificaat en pasje toegestuurd!
Het VCA diploma halen kan door middel van de onderstaande manieren.
Open inschrijving
Schrijf je hier in voor een VCA examen en kies voor de geschikte datum en locatie. Voorbereiden doe je door middel van
zelfstudie of via VCA E-Learning.
Voorlees examen
Speciaal voor kandidaten die moeite hebben met lezen, dyslectisch zijn of moeite hebben met de taal. Deze VCA examens worden via de laptop met koptelefoon afgenomen. Dit kan op dezelfde data als de reguliere examens.
Spoedexamen op ons kantoor
Het spoedexamen kan 50 uur van te voren
worden aangevraagd. Ben je geslaagd? Dan kan je direct het diploma meekrijgen.
Stuur daarvoor een mail naar examen@nikta.nl
Groepsexamen
Een groepsexamen is interessant vanaf
ongeveer 7 kandidaten. Je hoeft alleen voor een locatie te zorgen en wij komen naar je toe!
Neem hiervoor contact met ons op!
Met het B-VCA diploma laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door VCA.
U geeft daarmee dus aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen.
Voor wie?
Als u aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als u op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt.
Waarom een B-VCA examen?
Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een B-VCA diploma, weet u wat er van u verwacht wordt.
Wat houdt het B-VCA examen in?
De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen.
Bent u operationeel leidinggevende bij een aannemer of bent u ZZP-er? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. Daarmee geeft u aan dat u veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft.
Waarom een VOL-VCA examen?
Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VOL-VCA diploma op zak weet u aan welke eisen u en de operationele medewerkers waaraan u leiding geeft, moeten voldoen.
Wat houdt het VOL-VCA examen in?
De VOL-VCA bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolboxvergaderingen.
Bent u intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan moet u beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU). Daarmee geeft u aan dat u weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven.
Waarom een VIL-VCU examen?
Uw opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VIL-VCU diploma op zak weet u waar u op moet letten bij het zoeken van uitzendkrachten voor uw VCA-gecertificeerde opdrachtgevers.
Wat houdt het VIL-VCU examen in?
VIL-VCU is voor een groot gedeelte gelijk aan het examen VCA VOL en bevat daarnaast ook unieke, op de intercedenten toegesneden kennis. Denk aan wetgeving en verantwoordelijkheden in de relatie 'inlener - uitzendorganisatie - uitleenkracht'. De leerstof die niet van toepassing is op intercedenten die uitsluitend op kantoor werken, zoals taakrisicoanalyses of ongevallenonderzoek, is niet opgenomen in het VCU examen.